De literatuurkring: ‘Het verhaal achter het verhaal’

Wie graag leest en met anderen wil praten over de betekenis van “het verhaal achter het verhaal” is van harte welkom bij de literatuurkring van de vrijzinnigen. Meld je aan en doe mee of kom een keertje kijken en luisteren.

De literatuurkring komt zes keer per seizoen bij elkaar in Levensbron, op maandagavonden om 19.30 uur, in huiskameropstelling rond de grote tafel.

Klassiekers

In de afgelopen jaren was het programma “klassiekers uit de wereldliteratuur die je altijd al had willen lezen maar waar het nooit van kwam”. Zo hebben we Dostojewski, Orwell, Garcia Marquez en Vestdijk gelezen, en vele anderen.

Nieuw seizoen, nieuwe ideeën

‘De plannen voor het komend seizoen, nog net afgesproken voor de corona lockdown, zijn anders’, vertelt Klazien Wierbos, die de avonden verzorgt. ‘Alle deelnemers kunnen hun eigen favoriete boek voorstellen en de inleiding daarover verzorgen voor de andere deelnemers. Een beetje riskant misschien, want niet iedereen vindt hetzelfde heel mooi. Tegelijkertijd ook een uitdaging om over ‘jouw’ boek te discussiëren met de anderen.’

De Literatuurkring begint op maandag 28 september om 19.30 uur met ‘Spaar de Spotvogel’ van Harper Lee, verschenen in 1960. Dit boek past (helaas) goed in onze tijd van ‘Black Lives Matter’. Klazien: ‘‘Spaar de Spotvogel’ is een ontroerende en hartverscheurende roman over onrecht in het diepe zuiden van de Verenigde Staten.’

Data in 2021: 29 maart en 24 mei.

Datum/Tijd: 29/03/2021 | 19:30 - 21:00 uur

Locatie: Levensbron