De “Stiltewandeling over polderland” start om 13:30 uur                        entree is €  2,–

Muziekimpressies door Jeroen Zijlstra begint om 14:30 uur                   entree is €  10,–

Plaats: Boerderijherberg Lavandula

Uiterdijkenweg 45               (bij Blokzijl)
8316 RR  Marknesse

Wat levert de bodem van de voormalige Zuiderzee ons op aan geluiden? Historische geluiden van het harde vissers bestaan, maar nu ook de stilte van een drooggevallen zeebodem. Welke herinneringen en beleving brengt dat bij ons naar boven.  De stilte van het weidse natuurlandschap maar ook de muzikale klanken van weleer. Perspectief laat ons genieten van en emotioneren door wat te horen is. Een middag van innerlijke beleving.

De stiltewandeling begint met een korte inleiding. Daarna, onder begeleiding van mindfullness coach Petra Stevering, lopen we door het vlakke polderland met zijn ruime uitzichten en mooie natuur om rust en stilte te ervaren. Stilstaan bij en in de natuur, maar ook  stilstaan bij jezelf.

In stilte lopen betekent beter contact maken met jezelf, met je innerlijke stem, een intense ervaring met open zintuigen. Leven is als pelgrimeren; soms loop je alleen en soms samen. Een reis die je brengt bij de bron waaruit je leeft.  Zien, ruiken, horen en voelen, geven rust , er ontstaan nieuwe inzichten in jezelf.

Petra Stevering is een contactmaker. Ze nodigt de ander uit om zichzelf te zijn. Met  een persoonlijke, vertrouwelijke, warme, rustige maar ook een zakelijke benadering. Als maatschappelijk werker, manager, coördinator, vertrouwens-persoon en trainer werkte ze in de zorg en welzijn omgeving.Daar heeft zij de kracht van mindfulness en meditatie ervaren.  Zij heeft inmiddels de opleiding tot mindfulness trainer afgerond. Nu werkzaam als coördinator bij Humanitas, en als freelance extern vertrouwenspersoon. 

 

Muziekimpressies van voormalig visserman Jeroen Zijlstra hebben een nauwe relatie met de zee, waaruit de Noordoostpolder ooit verscheen. Sinds 1998 tourt de zanger, componist, tekstschrijver en trompettist onafgebroken en met veel succes langs de Nederlandse podia.

Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.  Zingend en zoekend,  losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes die in stilte ontstaan.

Hoe komt Jeroen tot zijn muziek, de composities en de vaak indrukwekkende teksten? Welke herinneringenn, ervaringen, en emoties wekken dit muzikale talent bij hem op en wil hij graag overbrengen op zijn toehoorders.

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs ontving. Voor zijn ‘maritieme kleinkunstjazz’  oeuvre ontving hij de Dirk Witte Prijs.

Met zijn band Zijlstra spelend blijkt zijn enorme talent voor verzilte, poëtische liederen.Nederlandstalige jazz en pop muziek. theaterconcerten en voorstellingen in de Nederlandse theaters.

Perspectief daagt Jeroen Zijstra uit zijn ervaringen, emoties en muzikale klanken aan ons over te brengen. Iets bij ons innnerlijk in beweging te brengen.