Op zondag 6 maart wordt de zondagdienst gehouden in Levensbron te Kampen. De aanvang is om 10.15 uur. Anneke van der Velde gaat voor.

‘In deze rumoerige, angstige en verdrietige tijd in de Oekraïne, is het mooi dat we al gepland hadden dat er iconen centraal zouden staan, dit weekend in de Levensbron’, vertelt Anneke. ‘Iconen komen vooral voor in de Oosters-Orthodoxe kerk, de kerk van de Oekraïne, Rusland en vele landen in Oost-Europa. Iconen zijn een belangrijke religieuze uiting, maar vooral ook een ingang naar het ervaren en zien van de Eeuwige. Een venster op de Onnoembare.’

Geborduurd
De moeder van onze koorleider Rianne, heeft er een aantal geborduurd, die ook tijdens de dienst bewonderd kunnen worden. We lezen het verhaal van de verheerlijking op de berg, een Bijbeltekst die wel wordt gezien als de oorsprong van de iconografie. Natuurlijk zingt het koortje, is er vioolspel van Maaike Gerritsen, zijn er prachtige teksten te horen en kunnen we gewoon weer koffiedrinken.

Wanneer je niet bij de dienst aanwezig kunt zijn, dan is deze live te volgen of later terug te zien via “kerkdienst gemist”.

De liturgie van deze dienst vind je hier.

 

Datum/Tijd: 06/03/2022 | 10:15 - 11:15 uur

Locatie: Levensbron