Op zondag 9 mei zal Anneke van der Velde de dienst in de St. Annakapel te Kampen voorgaan. ‘Het zal zondag gaan over Moederdag’, vertelt ze. De aanvang is om 10.15 uur. Reserveren is niet meer nodig. ‘Kom vooral spontaan naar de Sint Annakapel en neem kinderen én moeders mee!’

‘Omdat het hier om een reguliere dienst gaat, leert de ervaring dat het aantal bezoekers merendeels lager ligt dan dertig’, aldus het bestuur. ‘Het is daarom niet nodig dat u zich van tevoren opgeeft voor deze diensten.’ Anneke: ‘Dit is een belangrijke stap naar ‘lockfree’! Natuurlijk zullen we wel de gebruikelijke maatregelen wel in acht nemen.’

Moederdag
‘Het zal zondag gaan over Moederdag, en hoe het beeld van God als ‘moeder’ verrijkend en aanvullend kan zijn’, vertelt Anneke. ‘We zullen teksten lezen uit Genesis en Spreuken. Wat kunnen die oeroude teksten ons zeggen over eigentijdse beeldvorming van de Eeuwige?’ Vanzelfsprekend zal er een koortje zijn (er mag door de aanwezigen nog steeds niet worden gezongen); Henk van Marle speelt op het orgel.

Anneke roept een ieder op om vooral de eigen kinderen (vanwege Moederdag) of eigen moeders (als die er nog zijn), mee te nemen en samen deze dienst te vieren.

Regels in acht nemen
Vanzelfsprekend zullen we bij de diensten onverminderd de RIVM-richtlijnen hanteren. Er wordt niet gezongen. De liederen zullen onder begeleiding van onze organist door een koortje, bestaande uit enkele leden, gezongen worden. Bij het betreden en verlaten van de kapel wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd. De opstelling van de stoelen met tussenruimten van 1.50 meter wordt gerespecteerd. Indien u niet bij de dienst aanwezig kunt zijn, dan is deze live te volgen of later terug te zien via youtube (klik hier).

Download hier de liturgie voor deze dienst!

Datum/Tijd: 09/05/2021 | 10:15 - 11:30 uur

Locatie: Sint Annakapel