Omdat wij ervan overtuigd zijn dat ieder mens zelf zijn leven inhoud en vorm geeft, hoort daarbij ook de vraag hoe wij ons levenseinde willen bepalen. Wachten we af wat er zal gebeuren? Of hebben we graag het heft in eigen hand wanneer het aankomt op uitzichtloos en ondraaglijk lijden? Op donderdagavond 6 februari 2020 zal John Bos van de Nederlandse vereniging voor Euthanasie (NVVE) hierover een toelichting geven.

John Bos komt namens de NVVE deze avond vertellen wanneer we kunnen kiezen voor euthanasie en wat we daarbij kunnen verwachten. Wat de procedures zijn en hoe onze veiligheid is gewaarborgd volgens de zorgvuldigheidseisen die in de Wet Vrijwillig Levenseinde zijn opgenomen.

De weg tot dit besluit is voor een mens vaak lang en langzaam. Er is vaak veel denkwerk voor nodig en gesprekken met nabestaanden. Onderwerpen die o.a. aan de orde komen:

Wat is het verschil met palliatieve zorg?
Wat doe je als je arts niet wil/kan meewerken?
Wat doe je wanneer je kinderen niet achter je wens staan?
Wat is een wilsverklaring en wat moet erin staan?
En natuurlijk alle vragen waar u mee komt, deze avond.

Levensbron, 6 februari 2020, van 19.30 tot circa 22.00 uur. De toegang is gratis. Er wordt slechts een bijdrage van 1 euro voor koffie/thee gevraagd.