In twee jaar tijd las een grote groep mensen van verschillende achtergronden de Bijbel van kaft tot kaft. Aan het einde was één ding duidelijk: ze wilden meer. Dus is de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder dit seizoen gestart met de serie ‘De Bijbel: boeiend en bizar’. Maandag 15 april vindt vanaf 19.30 uur in Levensbron aan de Vloeddijk alweer de zevende en laatste avond plaats. Iedereen is welkom en meedoen is gratis.

‘Dit keer staat er weer een ‘boeiend’, maar misschien ook wel een ‘bizar’ Bijbelgedeelte centraal: Jezus die over water loopt. ‘Het verhaal komt maar liefst drie keer in de Bijbel voor en wordt voorafgegaan door de ‘wonderbare spijziging’. We onderzoeken wat dit verhaal ons wil zeggen in onze tijd en welke boodschap de evangelisten erin hebben gelegd.’ Deze vragen komen aan de orde in een open, zoekend en eerlijk gesprek. ‘Ook lezen we weer een gedeelte uit ‘Wat zegt de Bijbel in Gods naam’ van C.H. Labuschagne.’

Gratis toegang
De bijeenkomsten worden geleid door Anneke van der Velde. ‘Iedereen is welkom, je hoeft niet per se meegedaan te hebben aan de ‘Bijbel in twee jaar’ of aan de voorgaande avonden ‘Boeiend en Bizar’ om vanavond mee te praten’, benadrukt de voorganger. Deelname is gratis. Er wordt alleen een bijdrage van 1 euro voor koffie/thee gevraagd. Anneke stelt het op prijs wanneer deelnemers zich vooraf bij haar aanmelden via de mail, zodat ze een ieder voorbereidend ‘leesvoer’ kan toezenden: veld5834@planet.nl.