De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder bespreekt op dinsdag 15 januari ‘God en ik’ van Alain Verheij. De avond gaat vanavond dieper in op ’tegenslagen en rouw’ en vindt plaats in Levensbron, Vloeddijk 62. De avond start om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor wie de eerdere twee avonden heeft gemist, geen nood. Er is geen voorkennis nodig en de avonden zijn bijzonder de moeite waard vanwege de discussies en nieuwe inzichten!

In vier avonden bespreekt Anneke van der Velde, voorganger van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder, het boek ‘God en ik: wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel’ van Alain Verheij (1989). ‘God en ik’ wordt uitgegeven door Atlas Contact (ISBN: 9789045035734). Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Wekelijks is hij als huisdeskundige op gebied van religie te horen bij De ochtend op Radio 1. Zijn artikelen voor Reporters Online behoren regelmatig tot de best gelezen stukken op Blendle.

Verdiepen
“God en ik” van theoloog en schrijver Alain Verheij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In “God en ik” schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt “God en ik” licht op hedendaagse levensvragen.

Deze derde avond is dinsdag 15 januari 2019. Avond 4 (‘Ik en de zin in het leven’) is dinsdag 12 februari 2019. De besprekingen vinden plaats in Levensbron, Vloeddijk 62, vanaf 20.00 uur. De entree is gratis. Koffie en thee: 1 euro. Aanmelden kan bij Anneke van der Velde; mail: veld5834@planet.nl (ze stuurt dan de te lezen passages toe!).