In twee jaar tijd las een grote groep mensen van verschillende achtergronden de Bijbel van kaft tot kaft. Aan het einde was één ding duidelijk: ze wilden meer. Dus is de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder dit seizoen gestart met de serie ‘De Bijbel: boeiend en bizar’. Maandag 19 november vindt vanaf 19.30 uur in Levensbron aan de Vloeddijk alweer de derde van zeven avonden plaats. Iedereen is welkom en meedoen is gratis!

‘Na de aardbeving was er vuur, maar God bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries…’ Een passage uit I Koningen 19 : 1-21: Elia op de berg.

Boeiend en bizar
‘Gedurende zeven avonden lezen we vier prachtige en boeiende Bijbelgedeelten; maar ook drie vreemde en bizarre Bijbelgedeelten’, vertelt voorganger Anneke van der Velde, die de avonden leidt. ‘We zoomen erop in, we lezen de achtergronden en delen met elkaar wat de teksten met ons doen. Daarbij staat onze actuele, dagelijkse ervaring centraal.’ Tijdens de Bijbelbijeenkomst ‘Boeiend en bizar’, deze keer een ‘boeiend bijbelverhaal’: God laat zich aan de profeet Elia zien in het ‘suizen van een zachte stilte’. (I Koningen 19) Wat betekent dat? Wat zegt dat over God?

De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond, van 19.30 uur tot circa 21.00 uur. Data: 19 november, 7 januari, 4 februari, 18 maart en 15 april. Plaats van handeling: Levensbron, Vloeddijk 62. De bijeenkomsten worden geleid door Anneke van der Velde. ‘Iedereen is welkom, je hoeft niet per se meegedaan te hebben aan de ‘Bijbel in twee jaar’’, benadrukt de voorganger. Deelname is gratis. Er wordt alleen een bijdrage van 1 euro voor koffie/thee gevraagd. Anneke stelt het op prijs wanneer deelnemers zich vooraf bij haar aanmelden via de mail, zodat ze een ieder voorbereidend ‘leesvoer’ kan toezenden: veld5834@planet.nl.