Al enkele jaren worden zijn filosofie-bijeenkomsten bijzonder gewaardeerd en druk bezocht. Ze zijn inmiddels een vast onderdeel van het seizoenprogramma van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder (VvV). Avonden waarbij leuke gesprekken plaatsvinden. Ook dit seizoen is Bart Wallet daarom weer hun vaste huisfilosoof. Hij zet bezoekers dit jaar aan het denken over thema’s die allemaal met “vrijheid” te maken hebben. De eerste avond vindt plaats op donderdag 12 september in Levensbron aan de Vloeddijk 62. Iedereen is van harte welkom.

‘Zijn wij in onze vrijheid gebonden aan morele wetten?’, ‘Kunnen wij wel autonoom leven?’, en: ‘Begrenst de cultuur waarin wij leven onze vrijheid?’ Bart bespreekt een en ander aan de hand van het werk van vier filosofen die in deze tijd veel invloed hebben op het ethisch denken in de samenleving. Op 12 september kijken we naar ‘de grenzen van de vrijheid’ met Immanuel Kant. De drie andere avonden vinden plaats op 31 oktober, 28 november en 9 januari.

De eerste avond is donderdag 12 september, vanaf 20.00 uur in Levensbron, Vloeddijk 62. Deelname is gratis. Er wordt alleen een bijdrage van 1 euro voor koffie/thee gevraagd.