KAMPEN – De filosofie-bijeenkomsten geleid door Bart Wallet, schuwen de controversiële onderwerpen niet. Dat leidt steeds opnieuw tot mooie discussies en gesprekken. Donderdag 22 maart is de laatste avond en gaan we het hebben over de dood in al haar facetten. Dan stelt Bart ook de vraag: ‘mogen wij euthanasie plegen op demente mensen?’

Het filosofisch café wordt georganiseerd door ‘De Verrekijkers’, het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder. Deze samenwerking krijgt ieder jaar meer vorm en inhoud en komt tot uiting in ons gezamenlijke programma voor mensen met belangstelling voor verdieping.

De dood
Bart Wallet studeerde theologie, maar merkte tijdens zijn studie dat hij een grote belangstelling kreeg voor de filosofie. Hij bestudeerde het werk van belangrijke denkers als Kierkegaard, Sartre, Nietsche, Arend en Scruton. Maar ook de klassieken, denk aan Plato, Socrates en Aristoteles, bevallen hem erg goed.

De avonden van dit seizoen stonden in het teken van het leven in al haar facetten. Na geboorte, carrière en zin van het leven, is het tijdens deze laatste avond tijd voor de dood in al haar facetten. Bart: ‘Mogen wij ons leven beëindigen als we vinden dat dat voltooid is? Mogen wij euthanasie plegen op demente mensen? Bestaat er zoiets als “stervenskunst”? Mag gezondheid onbeperkte kosten met zich meebrengen?’

Donderdag 22 maart, Levensbron, Vloeddijk 62, aanvang 20.00 uur, Levensbron. Kosten: vrijwillige bijdrage (incl. koffie/thee). Aanmelden bij Rinus van Warven: info@rinusvanwarven.nl.