Tijdens het filosofisch café van ‘De Verrekijkers’ schuwen we de discussie niet. Eerder behandelde Bart Wallet vragen als ‘Mogen wij experimenteren met foetussen?’ en ‘Mogen mensen met het downsyndroom kinderen krijgen?’. Donderdag 9 november gaat het over ‘De kwaliteit van het leven’. Wat is een goed leven? Hoe kunnen we het begrip “levenskunst” invullen? Heeft het leven zin of geven we het leven zin?

Bart Wallet studeerde theologie. Tijdens zijn studie merkte hij dat hij een grote belangstelling kreeg voor de filosofie. Belangrijke denkers zoals Soren Kierkegaard, Jean-Paul Sartre, Friedriech Nietsche, Hannah Arend en Roger Scruton hebben zijn belangstelling, maar ook de klassieke filosofen – denk aan Plato, Socrates en Aristoteles – bevallen hem erg goed.

Prangende levensvragen
Tijdens de filosofie-bijeenkomsten zal Bart Wallet de belangstellenden met prangende levensvragen confronteren. Onderwerpen die binnen het thema “leven” tijdens het filosofisch café aan bod komen, zijn: het begin van het leven, kwaliteit van het leven, het ‘zijn’ van de mens, en het einde van het leven. Vragen die donderdag 9 november zoal de revue passeren: ‘Wat is een goed leven?’ en ‘Heeft het leven zin of geven we het leven zin?’

De filosofie-bijeenkomsten worden georganiseerd door De Verrekijkers, het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder. Meepraten? Zorg dan dat je er donderdag 9 november bij bent! Plaats van handeling: Levensbron aan de Vloeddijk 62. Vanaf 20.00 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage (incl. koffie/thee). Aanmelden (niet verplicht, maar wel prettig) bij Rinus van Warven: info@rinusvanwarven.nl. De volgende twee filosofie-bijeenkomsten vinden plaats op 18 januari 2018 en 22 maart 2018.