De kerst komt eraan. Dat betekent busreisjes naar Duitse kerstmarkten, sfeervolle films op tv, maar vooral: tijd voor Dickens. Niet alleen in Hanzestad Deventer, maar ook in ons eigen Kampen. Want zondagmiddag 10 december organiseert Werkgroep De Rode Draad in de Lutherse Kerk aan de Burgwal ‘Scrooge’, het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens. Troubadour Gery Groot Zwaaftink zal die middag het befaamde verhaal op luisterrijke wijze ten gehore brengen.

A Christmas Carol, over de vrek Ebenezer Scrooge, is het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens. De gierigaard krijgt in de kerstnacht bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Marley. Deze waarschuwt hem nadrukkelijk om zijn leven te beteren. Om Scrooge te helpen, stuurt hij hem drie geesten: de geest van het verleden, het heden en de toekomst. Vooral deze laatste maakt een diepe indruk op de oude man.

De kracht van het verhaal is niet alleen de boodschap van vrede en liefde tussen mensen, maar vooral ook de briljante manier waarop Dickens aangeeft hoe we elkaar die boodschap kunnen doorgeven. Verteld, maar vooral gezongen, door Gery Groot Zwaaftink maakt deze (hernieuwde) kennismaking met Scrooge tot een bijzondere belevenis.

Plaats van handeling: Lutherse kerk, Burgwal 85, Kampen. Tijd: vanaf 15.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan door een mail te sturen naar
info@rinusvanwarven.nl.