Woensdag 6 oktober is Anneke van der Velde van 10 tot 13 uur aanwezig in de Bovenkerk (Torenkamer). “Als mensen gewoon eens een praatje willen komen maken, of anderszins mij willen spreken”, vertelt ze. “Ook de mensen van onze Vereniging zijn van harte welkom voor een kopje koffie!”

Kom ‘Op adem’ is een initiatief van de kerken in Kampen en loopt al geruime tijd. In een open Bovenkerk Kampen zit iedere dag (van 10 tot 13) een pastor van een van de deelnemende kerken en heeft ‘een warm hart voor ieder verhaal’.

Luisterend oor
Wat kan het een verademing zijn als er even iemand naar je luistert, toch? Bij toerbeurt zitten er al vanaf midden september maar liefst twaalf professionele luisteraars voor je klaar in de Torenkamer van de Bovenkerk. Deze twaalf zijn bovendien de rest van de week aan het werk als voorgangers/dominees in Kampen en zijn dus helemaal thuis in verhalen van mensen en het verhaal van God. Ongevraagde adviezen laten ze thuis, maar als je fijn vindt dat er met je wordt meegedacht, gebeurt dat met liefde. De koffie is natuurlijk gratis. Koekje erbij?

Meer weten?
En geen zin om te kletsen, maar wel even behoefte aan stilte, gebed, of het branden van een kaarsje? Ook daarvoor staat de deur van de Torenkamer élke werkdag open. Dit initiatief wordt gedragen door verschillende kerken in Kampen, onder de noemer ‘Op Adem.’ Op www.op-adem.nl is nog meer info te vinden en zie je wanneer welke pastor aanwezig is. Ook is dat het adres als je liever eens op een ander moment in gesprek wilt. Altijd: (Wel)kom Op Adem! Woensdag 6 oktober tref je Anneke. Ze heet ook de leden van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder van harte welkom.