De Rode Draad staat voor ‘maak van je leven een kunstwerk’. Het thema voor het seizoen 2017-2018 is “Leven”. Speciaal voor dit thema is werkgroep ‘De Rode Draad’ erin geslaagd een aantal bekende en minder bekende sprekers uit te nodigen. Zij zullen op geheel eigen wijze een thema behandelen dat te maken heeft met de groei die de mens, op weg naar zijn bestemming, doormaakt. De bijeenkomsten van Werkgroep de Rode Draad worden op de zondagmiddag gehouden in het gebouw van de Lutherse Kerk, Burgwal 85 in Kampen. Zondag 4 februari is trainer John Musterd onze gast. Hij behandelt het fenomeen ‘labyrint’ als blauwdruk van het pad dat je in je leven moet gaan.

Het klassieke labyrint is te zien als de blauwdruk van een inwijdingsweg. Door het lopen van het kronkelig pad in het labyrint, raken we onze oriëntatie kwijt en worden we op het verkeerde been gezet. Het lopen van een labyrint verandert de manier waarop je naar jezelf en naar de werkelijkheid kijkt. Door de onverwachte wendingen op het pad in het labyrint, ga je twijfelen aan de dingen die je denkt te weten en aan je overtuigingen. Aan het einde van het pad, ontmoet je de kern van wie je bent, of van wat je niet wilt zijn?

Wat is de filosofie achter het labyrint? Hoe verhoudt het mannelijke en vrouwelijke principe zich in het labyrint? Wat voor rol heeft de kerk gespeeld in de ‘verdere’ ontwikkeling van het klassieke labyrint? Na een korte beschouwing over het labyrint, is er de mogelijkheid een klassiek zeven-padig labyrint te lopen. John Musterd is trainer en coach en auteur van het boek “Vingerlabyrintlopen”.

Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld en kan bij Rinus van Warven via de mail: info@vanwarven.nl.

Alle bijeenkomsten van Werkgroep de Rode Draad worden op de zondagmiddag vanaf 15.00 uur gehouden in het gebouw van de Lutherse Kerk, Burgwal 85 in Kampen. De kosten bedragen 7,50 euro.