Wie graag – bijzondere – boeken leest en met anderen wil praten over de betekenis van ‘het verhaal achter het gelezen verhaal’, zou beslist de Literatuurkring van de Vrijzinnigen moeten bezoeken. Maandag 14 januari 2019 behandelt de Literatuurkring in Levensbron Slachthuis 5 van Kurt Vonnegut.

Het idee van de literatuurkring is boeken te lezen en te bespreken die “je altijd al had willen lezen maar waar het nooit van kwam”. Iedere avond leidt een van de deelnemers het afgesproken boek in en alle andere aanwezigen geven hun mening. Hierdoor ontstaat bijna altijd een levendige discussie. Immers: wat was de ware betekenis van hetgeen je hebt gelezen? Wat voor ‘verborgen’ boodschap wil de schrijver ons met zijn verhaal meegeven

Nieuwe boeken
Deze avond behandelen we Slachthuis 5 van Kurt Vonnegut. De volgende data en boeken die we behandelen zijn: 25 februari: De boerderij der dieren van George Orwell; 8 april: De verborgen bron van Hella S. Haasse; en op 20 mei: Hersenschimmen van J. Bernlef.

De bijeenkomsten vinden plaats in Levensbron (Vloeddijk 62) en beginnen iedere avond om 20.00 uur (tot circa 21.30 uur). Entree: gratis. Koffie en thee 1 euro. De kring verwelkomt graag nieuwe deelnemers, dus meld je aan bij Klazien Wierbos, te bereiken via de mail op: wierbosklazien@hotmail.com.