De Verrekijkers, het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder, willen mensen graag inspireren en tot nadenken stemmen. Zodoende heeft werkgroep de Rode Draad, onderdeel van De Verrekijkers, voor zondagmiddag 1 oktober André van der Braak uitgenodigd als spreker. Van der Braak vertegenwoordigt het Maha Karuna Ch’an boeddhisme. Vanaf 15.00 uur houdt hij een lezing over compassie in de Lutherse kerk aan de Burgwal.

André van der Braak is uitgenodigd als vertegenwoordiger van het Maha Karuna Ch’an boeddhisme. Maha Karuna betekent: groot mededogen. Dit is het centrale begrip binnen deze boeddhistische stroming. Het grenzeloze mededogen wordt uitgebeeld in de vrouwelijke figuur van Quan Yin. Zij staat voor alle vrouwelijke gestalten van compassie.

Vrouwelijke kracht
André zal ons meenemen langs de gedachtegang van Ton Lathouwers, zoals hij die beschrijft in zijn boek over compassie “Zij is altijd soms”. Van Quan Yin worden we meegenomen langs Sophia en de Moeder Gods tot aan de Sjechina uit de joodse mystiek. Overal komen we haar op het spoor; de heilbrengende, vrouwelijke kracht zoals ook uitgedrukt door Goethe, Dostojewski, Yourcenar en vele andere auteurs.

De bijeenkomst wordt op zondagmiddag 1 oktober vanaf 15.00 uur gehouden in het gebouw van de Lutherse Kerk, Burgwal 85 in Kampen. De kosten bedragen 7,50 euro. Graag opgeven (niet verplicht) bij Rinus van Warven, mail: info@rinusvanwarven.nl.