Hoe geef je betekenis aan je leven, aan je werk, aan je relaties? Wanneer leid je een succesvol leven? Om daarachter te komen, bespreekt Anneke van der Velde, voorganger van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder in vier avonden het boek ‘Leegte achter de dingen’. Dit boek van Claartje Kruijff geeft een persoonlijk antwoord op belangrijke levensvragen. De geplande dinsdagavonden zijn: 26 september, 7 november, 23 januari en 6 maart in de Levensbron aan de Vloeddijk in Kampen.

In Leegte achter de dingen; mijn zoektocht naar een betekenisvol leven, vertelt Claartje Kruijff hoe zij, nadat ze jarenlang werkzaam was als consultant in de Londense City, zich realiseerde dat ze diepgang in haar bestaan miste. Ze besloot van de zoektocht naar de zin van het leven haar beroep te maken en theoloog te worden. Nu is ze predikant in de Dominicus Kerk in Amsterdam.

Levensvragen
In Leegte achter de dingen behandelt Kruijff grote en kleine levensvragen over ‘zin en zijn’, waarmee zij in haar eigen leven en in haar werk te maken krijgt. ‘We gaan op basis van dit boek op vier avonden met elkaar in gesprek’, zo vertelt Anneke van der Velde, die namens ‘De Verrekijkers’ dit boek onder de aandacht wil brengen. ‘Claartje Kruijff neemt de lezer mee op haar zoektocht naar geluk, betekenis en, bovenal, naar een handleiding om te leven. Op een open en kwetsbare manier doet zij verslag van haar poging betekenis te vinden in het leven en laat ze je nadenken over wat je nu echt belangrijk vindt; in je relaties, in je werk en in het grotere geheel. Ook helpt ze je op weg in al die levensmomenten van vreugde en verdriet.’

Wie er dinsdag 26 september (en andere avonden) bij wil zijn, wordt gevraagd zo spoedig mogelijk, liefst voor donderdag 21 september Anneke een mail te sturen, zodat ze de te bespreken passages kan mailen. Anneke: ‘De eerste bijeenkomst zal gaan over: ‘Wanneer leid je een succesvol leven?’ We zullen met elkaar in gesprek gaan en ervaringen en gevoelens delen.’ Opgeven kan via de mail: veld5834@planet.nl. De avonden beginnen steeds om 20.00 uur in de Levensbron en zullen rond 21.30 worden afgerond. Deelname kost 2,50 (inclusief koffie en thee).