Het is een ambitieus project. In twee jaar tijd de gehele Bijbel lezen én samen bespreken. Toch is dat exact wat een groep van ruim vijfentwintig mensen trouw doet. Inmiddels is het Oude Testament afgehandeld en beginnen ze maandag 15 januari aan het Nieuwe Testament. Meedoen? Dat kan!

De Bijbel is al jaren op rij uitgeroepen tot het meest invloedrijke boek ter wereld. En nog steeds is het het meest verkochte boek. Maar veel mensen hebben het boek waarop het christendom is gebaseerd, nog nooit van A tot Z gelezen. Laat staan dat ze alles wat erin geschreven staat, hebben kunnen duiden. Daarom zijn de Verrekijkers het project ‘De Bijbel in twee jaar’ gestart. De Verrekijkers is het samenwerkingsverband van de Lutheranen en de Vrijzinnigen in Kampen; ruimdenkende geloofsgemeenschappen die open staan voor ieder mens dat zoekt naar zingeving en verdieping.

Vooruitkijken
Op maandag 15 januari vindt in Levensbron aan de Vloeddijk 62, vanaf 19.30 uur, de eerste bijeenkomst van dit jaar plaats, gevolgd door iedere veertien dagen een nieuwe bijeenkomst. ‘We hebben het Oude Testament afgerond en kunnen nu vooruitkijken naar een nieuw jaar en een Nieuw testament’, aldus Anneke van der Velde, voorganger van de Vereniging van Vrijzinnigen te Kampen-Noordoostpolder. ‘Wanneer je wilt instappen, dan is 2018 hét moment om dat alsnog te doen. Immers: we beginnen aan een volledig nieuw ‘boek.’ Opgeven kan via de mail: veld5834@planet.nl.

De avonden beginnen steeds om 19.30 uur in de Levensbron en zullen rond 20.30 worden afgerond. Een vrijwillige bijdrage (inclusief koffie en thee) wordt erg gewaardeerd.

Lees ook hier wat Alex er eerder van vond.