In Levensbron, het verenigingsgebouw van de vrijzinnigen in Kampen, vindt donderdag 16 januari de presentatie ‘Wees het oog van de wereld’ van Cathien Steen plaats. Zij maakte naar aanleiding van een verblijf in Palestina een aantal fraaie schilderijen van mensen die zij in het kader van Doopsgezind Wereldwerk in Israël en Palestina heeft ontmoet. Donderdagavond 16 januari deelt zij verhalen en portretten met ons.

Cathien voelde zich sterk aangesproken door de ontmoetingen die zij had met zowel Israëlische vredesorganisaties, als met Palestijnse bewoners van de Westbank. ‘De moed om dagelijkse onderdrukking op geweldloze wijze te doorstaan, maakte diepe indruk op me’, vertelt ze.

Schilderijen
Verhalen van Palestijnen heeft ze omgezet in een twaalftal schilderijen onder de titel “Wees het oog van de wereld”, een opdracht meegegeven door een Palestijnse olijvenboer die zijn plantage in de heuvels, in de nabijheid van Bethlehem, heeft.

Plaats van handeling: Levensbron, Vloeddijk 62, donderdag 16 januari om 20.00 uur. Toegang is gratis. Er wordt slechts een euro voor koffie of thee gevraagd.