In de middag van 22 maart gaan we schilderen. Ter inspiratie dient het omvangrijke werk van kunstenares Charlotte Salomon, een Joodse kunstenares die in Auschwitz werd vermoord. Zij legde haar leven vast in schilderijen. Na een korte inleiding over de kunstenares, zullen we zelf aan het werk gaan.

Charlotte Salomon (1917-1943) groeide op in een bourgeois Duits-joods milieu in Berlijn. Daar leefde ze als jong meisje relatief onbezorgd tot de nationaalsocialistische machtsovername in 1933. In de oorlog trok ze zich terug en begon in een ongekende creatieve explosie te schilderen. Gaandeweg herschiep ze zo haar leven. Zo ontstond de meer dan 1.300 (!) autobiografische gouaches tellende reeks ‘Leben? oder Theater?’ . Dit omvangrijke expressionistische kunstwerk rondde ze in 1942 af.

En wat gaan wij doen?
Wij gaan creatief zijn. Waarbij ervaring met schilderen niet nodig is. Het wordt een boeiende middag over het leven op een creatieve manier, geleid door Rebekka van Ommen. Rebekka is voor onze bezoekers een bekend gezicht. Ze heeft jarenlang als beeldend therapeut gewerkt en deed haar ervaring op in veel landen van de wereld. Onder andere in een herberg langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Deze middag vindt plaats van 14.30 tot 16.30 op 22 maart in Levensbron.

 

 

 

Datum/Tijd: 22/03/2023 | 14:30 - 16:30 uur

Locatie: Levensbron