Prof. Dr. Rick benjamins spreekt: Lezing over Vrijzinnigheid

Prof. Dr. Rick Benjamins (1964) verzorgt op de avond van 15 februari in Levensbron een lezing over Vrijzinnigheid. Benjamins is docent dogmatiek aan de PThU en bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie. Hij is daarnaast actief voor ‘De Vrijzinnige Lezing’, die belangrijke en vernieuwende vrijzinnige theologen onder de aandacht wil brengen.

Rick Benjamins wordt beoordeeld als een van de beste docenten van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Dat zegt Kees Boele, bestuurder van de universiteit, in een interview met het blad PThUnie, het tijdschrift van de protestantse predikantenopleiding. ‘Toen ik de studenten vroeg wie ze een topdocent vonden, noemden ze bijna allemaal Rick Benjamins. Ze zeiden: die man laat ons kennismaken met nieuwe literatuur, zet ons aan het denken, daagt ons uit en scherpt ons aan, maar laat het uiteindelijk aan onszelf wat we er mee doen. Hij brengt ons verder, academisch en ook spiritueel.’ Zowel theologiestudenten uit de linker- als de rechterflank van de kerk waren lovend over Benjamins. ‘Dan ben je als docent vanuit een bepaalde overtuiging kennelijk uitstekend in staat om in de volle breedte te inspireren,’ besluit Kees Boele.

Sinds 2012 ondersteunt de VVP Nederland de bijzondere leerstoel Vrijzinnige theologie die wordt bekleed door Rick Benjamins. De leerstoel is gevestigd aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Protestants Theologische Universiteit (PThU). In zijn functie als hoogleraar schreef Benjamins verschillende theologische boeken en was hij een van de drijvende krachten achter de succesvolle Vrijzinnige Lezing die elk jaar wordt georganiseerd.

De lezing over Vrijzinnigheid vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur op 15 februari in Levensbron.

 

 

 

Datum/Tijd: 15/02/2023 | 19:30 - 21:00 uur

Locatie: Levensbron