Lezing Renée van Riessen “Van poëzie naar mystiek en weer terug”

Een lezing van Renée van Riessen naar aanleiding van haar laatste bundel ‘Het komende leven’ die  2022 bij Uitgeverij Sjibbolet in Amsterdam verschenen is.

Een lezing over het schrijven en lezen van poëzie, waarin Renée van Riessen speciale aandacht zal geven aan de vraag hoe twee vrouwelijke mystieken uit de Middeleeuwen haar inspireerden tot het schrijven van deze bundel. Je hoort tijdens deze lezing dus niet alleen over Renée’s eigen poëzie, maar ook over hun werk, en over de relatie tussen toen en nu. Met medewerking van blokfluitiste Ellen Schwantje die op deze avond muziek uit Middeleeuwen en Renaissance zal spelen.

Wie is Renée?
Renée van Riessen is dichter en filosoof. Ze doceerde filosofie aan de Kunstacademie in Kampen (later ArtEZ- Zwolle) en aan de Protestantse Theologische Universiteit (Kampen-Groningen). Van 2011 tot 2021 was ze hoogleraar Christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden. Naast het doceren en schrijven over filosofie schreef Van Riessen ook altijd poëzie. Het komende leven is haar vijfde poëziebundel; deze kwam uit bij Sjibbolet in Amsterdam, waar sinds 2013 ook haar filosofische essays zijn uitgegeven (De ziel opnieuw (2013) en Van zichzelf bevrijd (2019).

 

 

Datum/Tijd: 13/02/2024 | 19:30 - 21:00 uur

Locatie: Levensbron