Blues: een wereldlijke mengelmoes

Geniet jij dagelijks van (pop)muziek? En weet je dat de blues in feite de oorsprong is van alle moderne muziek? Maar wat is blues eigenlijk? Welke rol speelde de muziek in gevangenissen en welke sporen hebben Europees christelijke liederen in deze ‘duivelse’ muziek achtergelaten?

In een interactieve lezing over de ontwikkeling van de blues, neemt Trea de Looff je in gedachten mee op een reis door de tijd en gaan we zelfs terug naar de 17e eeuw. En dat alles in de zuidelijke staten van de VS. Laat je meevoeren langs de Mississippi en ontdek welke rol de blues heeft gespeeld in het leven van alledag.

Fascinatie
Vele jaren geleden werd Trea op een reis door het zuiden van de VS gefascineerd door het verhaal van de blues; de ontstaansgeschiedenis, de muzikanten, de verhalen over hun muziek en hun leven. ‘De muziek raakte me al veel langer, maar nu kwam het nog meer tot leven. Ik ben me vervolgens meer in deze geschiedenis gaan verdiepen en voelde hoe langer hoe meer de wens opkomen om mijn passie met anderen te delen.’ Dat doet Trea tegenwoordig met de door haar gestarte BlueZZ Club.

Behalve inzicht in de muzikale invloeden en de nodige muziekfragmenten, zal Trea tijdens de lezing ook ingaan op culturele, economisch-sociale en maatschappelijke ontwikkelingen die de blues hebben beïnvloed. Al met al een rijke historie waarover meer te ontdekken valt.

De avond vindt op 21 februari – van 19.30-21.00 uur – plaats in Levensbron.

 

Datum/Tijd: 21/02/2024 | 19:30 - 21:00 uur

Locatie: Levensbron