Creativiteit naar aanleiding
van het werk van Jan Mankes

In de middag van 15 november gaan we creatief bezig zijn. Ter inspiratie dient het werk van de kunstenaar Jan Mankes. Hij was getrouwd met Anna Zernike de eerste
vrouwelijke predikant van Nederland.

Jan Mankes werd op 15 augustus 1889 geboren te Meppel. Hij ging in 1902 naar de hbs in Meppel maar hield dat voor gezien toen het gezin in 1904 naar Delft verhuisde. Hij volgde een avondopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij begon met het schilderen van vogels en nesten in de duinen van Den Haag en omgeving In 1913 leerde hij Anne Zernike kennen, een theologe en de eerste vrouwelijke predikant van Nederland in Bovenknijpe. Hij trouwde in 1915 met haar. In september 1916 verhuisden ze naar Eerbeek in Gelderland omdat ze dachten dat die bosrijke omgeving goed zou zijn voor Mankes, die inmiddels aan tuberculose leed. Mankes was erg ziek en lag veel in bed; wanneer het iets beter ging werkte hij onafgebroken. In 1920 overleed hij aan zijn ziekte, toen hij 30 jaar oud was.

En wat gaan wij doen?
We gaan creatief zijn, waarbij ervaring met schilderen of tekenen niet nodig is. We werken met verschillende materialen. Het wordt een boeiende middag op een creatieve manier geleid door Rebekka van Ommen. Rebekka is voor onze bezoekers een bekend gezicht. Ze heeft jarenlang als beeldend therapeut gewerkt en deed haar ervaringen op in veel landen van de wereld, onder andere in een herberg langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Datum/Tijd: 15/11/2023 | 14:30 - 16:30 uur

Locatie: Levensbron