KAMPEN – De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder heeft besloten om voor het eerst sinds jaren weer een echte vrijzinnige kerstdienst op kerstochtend (dinsdag 25 december) te organiseren. De dienst vindt vanaf 10.15 in Levensbron aan de Vloeddijk plaats.

‘Het wordt een echte vrijzinnige kerst, waarbij we ons afvragen wat de geboorte van een baby, tweeduizend jaar geleden, betekent voor ons leven nu’, vertelt voorganger Anneke van der Velde. ‘Ons thema van de dienst luidt: ‘Wat zongen de engelen toen jij geboren werd?”

Woord en gezang
Niet alleen is er ruimte voor prachtige oude liederen, maar ook zullen Anneke en haar dochter Geerke – met wie zij een vrijzinnige briefwisseling onderhoudt op www.vrijzinnigkampen.nl en in Weekblad De Brug – in een gesproken column samen het woord voeren. Een zangduo zal daarnaast een en ander muzikaal opluisteren. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor samenzang. ‘Na afloop hebben we tijd om samen na te praten en te genieten van koffie, thee, warme chocolademelk en kerstkransjes’, aldus Anneke. ‘We hopen op een volle zaal. Neem daarom geliefden, familie, vrienden en kennissen mee.’