De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder organiseert op zondag 30 september weer de eerste ‘Zondag Anders’ dienst van dit seizoen. Dit is een ‘kerkdienst’ waarbij het niet om religie, God en Jezus draait, maar om beleving.

‘Een Zondag Anders dienst is een uitgelezen moment om – ook als niet-gelovige – eens de drempel van ons verenigingsgebouw over te stappen’, stelt voorganger Anneke van der Velde.

Geen echte kerkdienst
‘Dit zijn geen kerkdiensten waarbij het geloof voorop staat, maar momenten van bezinning waarbij het draait om onszelf en onze eigen ervaring’, vertelt Anneke. Dit zijn kerkdiensten die niet echt de naam ‘kerkdienst’ mogen dragen omdat ze ervoor waakt om een verwijzing naar ‘God’, ‘Jezus’ en ‘geloof’ te maken. Er worden door verschillende mensen stukken tekst voorgelezen; gedichten, maar ook wordt ook gezongen. Organist Henk van Marle heeft tegenwoordig ook een elektrische piano tot zijn beschikking, dus ook in dat opzicht is deze zondag heel anders dan men van een ‘kerkdienst’ mag verwachten. De dienst begint om 10.15 uur in Levensbron, aan Vloeddijk 62.